Szabályzet

Első lépések

- Olvasd el a szabályzatot!

- Regisztrálj be a játékon belül

- Lépj be a játékba és menj végig a tutorialon

- Miután végigmentél a tutorialon megkapod a Honvéd rangot, innentől kezdve bárhova tudsz menni a szerveren

- Ezek után három módon tudsz pénzt szerezni a játékban: kereskedéssel, Mini-Game-ekkel valamint Látványosságok felfedezésével

- Ahhoz hogy kereskedni tudj, a World világban a Városon kívül kell gyűjtögetned, bányásznod amit aztán a Spawn-on a Boltban eladhatsz

- A Spawnon lévő Teleport szobából tudsz eljutni a főbb világokba, onnan pedig telepadokkal tudsz tovább utazni

- A World világban a Városban, illetve a világ egyéb pontjain a játékosok által felépített, látványossággá nyilvánított épületek felfedezéséért szintén pénz jutalmat kapsz

A regisztráció lépései

Lépj be a játékba /register jelszó jelszó - paranncsal tudsz beregisztrálni.

Általános szabályzat

- A szabályok nem ismerete, nem mentesít azok felelősségre vonása alól, vagy betartatásuk bármilyen formája alól.
- A szabályzat bármikor, akár előzetes figyelmeztetés nélkül módosítható a vezetőség döntése alapján, és az aktuális ügyre is érvényesíthető.
- A Szerver bármiféle szidása, nem tisztelettel való említése, a megfelelő szankciókat vonja maga után, ez az esetek 99%-ban ban-al jár.
- A Szerveren épített bármilyen épületet, mini-gamet teljes körűen felhasználhatnak az üzemeltetők.
- A Szerver vezetőségét, játékosait rangtól függetlenül, bármifajta rosszindulatú, vagy nem megengedett formában való említése, szidása, döntésének bírálása a megfelelő szankciókat vonja maga után.
- Bármilyen más játékkal foglalkozó szerver a tulajdonos beleegyezése nélküli reklámozása, azonnali kitiltást (ban-t) von maga után.
- A szerverek különböző általánosságban nem, de arra a szerverre vonatkozó szabályait is köteles vagy betartani ahogy a szerveren elkezdtél tevékenykedni, ezek a külön nemű szabályok minden szerveren külön-külön fel vannak tüntetve.
- A többi játékos a szerverszabályaiban leírtak szerinti megsértése bántása, bárminemű károsítása szigorúan tilos, és a megfelelő szankciókat vonja maga után.
- Ha a szerver szabályzatát más megszegi és te ennek tanúja vagy, csalás hackel-és stb. Mindenféle képen jelentsd a vezetőség bármely tagjának, ha tudod screenshot-al, vagy akár videóval is bizonyíthatod, ezen értesítések téged a szerver vezetősége szemében jó színben tüntet fel, és így egy értékes játékosa lehetsz bármely szerverünknek. És nagyon fontos, hogy ez nem árulkodásnak minősül hanem azt jelenti, hogy normális környezetben és emberekkel szeretnél együtt játszani!
- Mindennemű szabálysértés büntetést von maga után, így ne sértsd meg a szabályokat.
- Az úgy nevezett “Flood” nem meghatározott, így a vezetőség tagjai döntik el, mi minősül annak, DE ennek észlelhető, és épeszű határai vannak, így nem minden 2x beírt “pl; vigyorgó arc” számít Floodolásnak.
- Adj esélyt másoknak is a chatben való beszlgetésre, és ne írj be bármit is többször, és ne használj Caps lock-ot, mert a vezetőség ezt úgy értelmezi hogy üvöltesz, így ezt ne tedd mert ez minden szerveren tilos, és a megfelelő szankciókat vonja maga után.
- Aki olyan ranggal rendelkezik mely tartalmazza a : fly, god illetve kreatív módot és ezeket pvp-ben használják, természetesen büntetést kapnak majd másodszorra rang megvonást!
- Ha van jogod az átváltozáshoz azaz rangod van, és ezt kihasználod pvp-ben, akkor szabályt sértesz jár a büntetés!
- Ha mást zaklató, vagy rasszista jellegű skin illetve köpeny feltöltése szigorúan tilos és bannal jár!
- Ha lebegő dolgokat építesz, és teljesen értelmetlen, szóval hosszú út illetve lebegő fák akkor azt töröljük!
- A térkép formájának megbontása (pl. ha vízre építesz akkor csinálj egy szigetet ne egy lebegő négyzeten kezdj el építkezni), ha szólsz a vezetőség csinál neked egy szigetet amilyet kérsz.
- Ha nem a Te területeden (senki földjén) kivágsz egy fát azt ültesd vissza!
- Ha van hozzá jogod és értelmetlenül mindenhova állatokat spawnolsz akkor hosszas pihenőre kényszerülsz!
- Ha olyan rangod van, ami tartalmazza a creativ modot és bármi módon osztogatsz, akkor a rangodat egyből elvesszük! (saját magadnak se!) Osztogatásnak minősül itemek letevése, hogy más azt felszedje, illetve pénz utalás vagy bármi féle itemeke osztása! Aki ezt el fogadja ugyan úgy büntetésben részesül!
- Bármi féle gyorsító eszköz használata az ütéshez, legyen az autklikker vagy bármi más készítmény használata TILOS és bannal jár!
- Ha olyan rangod van és eventet rendezel jutalmul sem oszthatsz tömérdek diát az is osztogatásnak minősül! Az az a rangodat megvonjuk!
- Whiter spawnolását is kérjük hogy fogjátok vissza mert szervert laggoltat, ha értelmetlenül sok whitert spawnoltok akkor büntetésben fogtok részesülni!
- Ha két, vagy több ember egy ip-ről játszik, és valaki közülük ip-bant kap, akkor a többi személynek sem áll módunkban feloldani a bant! Ügyeljetek rá hogy egy ip-ről senki ne tegyen rosszat, mert mondjuk két testvér így bannolódhat.
- Csak akkor Tp-hetsz másra, ha arra engedélyt kértél attól akire TP-zel. Vezetőségi tagra nem Tp-hetsz. Ha mégis engedély nélkül TP-zel büntetést von maga után.
Ha ennek ellenére valaki másra rá tp-zel és ő megöl téged, azért az FainCraft NEM vállal felelősséget mivel az te döntésed, hogy másra tpzel engedély nélkül. Szóval cuccot nem szolgáltatunk vissza.
- Más értékeihez, építményeihez ne nyúlj ! Azonnali bant kapsz.
- Más nevével illetve kliensével ne gyere fel.
- Más játékost csak a PVP területeken lehet ölni. Ha területeden amit le védesz, védetsz szabad a PVP ott is megölhetnek !
- Építkezést a Worldben illetve a telek foglalást, Adminnal vagy Staffal meg kell beszélni.(nem szeretnénk, hogy össze vissza építkezések lennének)
- Csak engedéllyel lehet folyamatosan működő Red Stone dolgokat építeni.
- Aki magára tpztet játékosokat, más indokkal pl: javítok, vagy cuccot adok. És megöli az illetőt az elkövetőt örök bannban részesítjük!
- Tilos a lávázás, több hét vagy akár örök bant von maga után.
- A felhasználóneved nem sérthet senkit, nem irányulhat valamilyen személy, vagy csoport ellen, valamint nem tartalmazhat létező vagy kitalált személy, márka, vagy egyéb egyedi elnevezést. Különösképpen konkurens szerverekkel és önkényuralmi szervezetekkel kapcsolatos szavakat, karaktereket nem tartalmazhat. Inkább kérdezz meg egy staff tagot, mielőtt regisztrálsz.
- Ha FainCoinnal vagy bármi mással kereskedsz, és átvernek azért az FainCraft NEM vállal felelősséget. Minden féle segédprogram (pl: klikker, script, mod) használata TILOS. Ide nem értve az úgynevezett “bug”-okat.

TEAMSPEAK 3 SZABÁLYZAT

A szabályzat nem ismerete nem mentesít a felelősérge vonás alól! A szabályzat MINDENKIRE vonatkozik, még az adminokra is.
A Szerver Adminjainak/Helpereinek jogukban áll bármikor belépni bármelyik szobába és ellenőrizni az ott folyó tevékenységet. A szobák ellenőrzése az Team Speak Szabályzatának betartása miatt szükséges.
Tiltott Tevékenységek:

- Minden olyan tevékenység tiltott, amely zavaró, idegesítő, félreérthető, vagy veszélyes, félelmet keltő, sértő lehet mások számára. Például: - Durva, sértő beszéd, káromkodás, mások sértegetése.
- Folyamatos ki- be járkálás, folyamatos főszoba-váltogatás, járkálás.
- Rossz minőségű mikrofon.
- A hang eltorzítása
- Zene bömböltetése, hangos ordítozás
- Folyamatos kirúgások, kitiltások, gyakori "Bökés", "Panasz", "Privát Üzenet" használata
- Kéretlen üzenetek, levelek küldözgetése, zaklatás
- Erős háttérzaj (megítélése a közösség toleranciájától függ)
- Más, már létező felhasználó nevén történő belépés
- Hatalommal, jogokkal való visszaélés, a jogok nem rendeltetésszerű használata
- Jogosultságok, csoportok, admin jogok, ikonok ...stb. átruházása, kiadása, kéregetése, kunyerálása
- Személyes adatok közzététele az illető jóváhagyása nélkül
- Jó ízlést sértő, obszcén, trágár felhasználónév, leírás használata, ilyen jellegű üzenetek küldözgetése, vagy ilyen jellegű avatartok, képek, fájlok, szövegek feltöltése, használata
- Kiejthetetlen, értelmetlen név, vagy szobanév használata
- Gusztustalan, vagy jó ízlést sértő hangok továbbítása( mikrofonba történő böfögés, szellentés...stb)
- Kéretlen zene lejátszása, ha zenélni szeretnél ott az "EmpireFM" szoba
- Hang felvétele FőAdmin, vagy Tulajdonos beleegyezése nélkül!
- Ezek megszegésekor a bűntetés kiosztása az intézkedő Moderátortól, Admintól, FőAdmintól, Tulajdonostól függ!

Szoba Szabályzat

- A szerver ÖSSZES szobájára vonatkozik a Team Speak 3 szabályzata!
- A szoba "Talk power"-jét 10 felé emelni TILOS!
- Obszcén kifejezést, admint/játékost, vallási-, politikai nézetet sértő szavakat tartalmazó név, description, topic használata TILOS!
- Ha nem adsz jelszót a szobádnak ne csodálkozz ha bemennek idegenek! Őket kérd meg inkább szépen a távozásra, ha nem teszik keress fel egy helpert/admint vagy rakj jelszót a szobádra!
- Egyéb beállítást, szoba admint főadmintól vagy tulajdonostól kérj!

A fentiek megszegése az FainCraft TeamSpeak szerverről való azonnali kirúgást/kitiltást, szoba törlését maga után vonhatja.
Az FainCraft TS3 szerverről való kirúgás/kitiltás esetén az admin/helper minden esetben leírja az intézkedés okát. Ezt a félreértések elkerülése miatt minden esetben olvasd el mielőtt kérdeznél!
Ha egyes játékosokkal problémád adódna, keress fel egy admint/helpert!

Spawn világ ismertető

Spawn világban elérhető épületek:

- Főépület (tutorial, rangvásárlás, teleportok)
- Étterem (étel vásárlás)
- Bolt (anyagok,blokkok vásárlása és eladása)
- Piactér (játékosok saját standjai)
- Kovács műhely (felszerelés vásárlás, javítás)
- Bánya (nyersanyagok bányászása)
- Halas tó (étel szerzés)
- Fa telep (nyersanyag vásárlás illetve termelés)
- Varázslók háza (varázslatok vásárlása)
- Látványosságok piramisa (játékosok által épített kiemelt épületek, teleportokkal)

Telkek világ ismertető

Telekfoglalás menete:

Menj a telkes mapra a portál szobából.
Foglalj le egy telket:
/plot claim - Telek elfoglalása, amin állsz
/plot add [neve] - Barátod hozzáadása a telekhez
/plot remove név - Barátod eltávolítása a telekről
/plot buy - Telek megvásárlása
/plot clear - Telek letakarítása
/plot biome biome név - Telek éghajlatának változtatása
/plot info - Információ a telekről, amin állsz
Láda, ajtó védelem:
A ládák alapból le lesznek védve.
Tárgy levédése:
/cprivate
Jobb kattintás az adott tárgyra.
Barátod hozzáadása:
/cmodify [neve]
Jobb kattintás az adott tárgyra.
Levédés levétele:
/cremove
Jobb kattintás az adott tárgyra.
Ház levédése (zmod):
Kellékek: fa ásó és egy fa karard
Menete:
Fakarddal jobb kattintás arra a területre amit le szeretnél védeni!
Ha azt írja hogy No zone found akkor az a terület szabad! Levédheted.
A ház vagy telek bal alsó sarkára a faásóval jobbkattolsz.
A ház vagy telek JOBB FElSŐ sarkára a faásóval balkattolsz.
Ha ezek megvoltak add ki a /zmod create háznév parancsot.
Ellenőrizd hogy a házlevédés sikeres volt-e! Fakard jobb katt a házra.

World világ szabályzat kiegészítés :


TILOS!

Skinversennyel vagy egyéb módon másokat átverni jelentősebb időtartamú börtön jár érte
PVP arénában /fly-t, /god-ot vagy potit használni, PvP közben kilépni figyelmeztetés és börtön
Staff tagokat sértegetni akár végleges kitiltással is súlytható
Tilos a kiabálás és a floodolás a bűn mértékétől függően hosszabb némítás vagy akár rövidebb ban is kiosztható
Fatelepen ládát, kemencét, vagy egyéb levédhető blockok el helyezni pár napos börtönnel büntetjük

Mobarénából cuccok kihozása néhány napos, hetes kitiltás
Mobarénából ismétlődően cuccok kihozása akár végleges kitiltás
Bármilyen módon a chat nyugalmát megzavarni (pl.: káromkodás) a bűn mértéke alapján akár több napos némítással vagy börtönnel súlytható

MOB Aréna :

Parancsok

/ma join - belépés az arénába
/ma leave - kilépés az arénából
/ma notready - kiírja, mely játékosok nem állnak készen
/ma players default - kiírja az arénában lévő játékosokat